Lördag – Avveckling och hemfärd

Det blev en sen kväll igår och det var ganska tunga ögonlock på scouter (och ledare) under dagens morgonsång. När den var avklarad drog dock ett ganska väloljat maskineri igång. Alla hade packat sina saker och alla tält – utom Läs mer »

Fredagen – Grand finale

Fredagen är lägrets sista hela dag och den har precis börjat. Efter flagghissning och utdelning av lägertröjor gick Djuphavskängruerna iväg på den dagslånga munkvandringen i Tivedens nationalpark. Vi hoppas att de slipper skyfall som Rovfåglarna råkade ut för på sin Läs mer »

Torsdagen – Den första helt regnfria dagen på lägret

Nu är den svenska sommaren som bäst! För spårarscouter och ledare har detta varit den första hela lägerdagen och den har varit fylld av aktiviteter. Efter flagghissningen så hämtades en låda med olika aktiviteter som knopslagning, frågesport mm. Under eftermiddagen Läs mer »

Onsdag – Äntligen

Mycket av inläggen i bloggen har handlat om vädret. Det har ju varit en vecka av lite extremt väder. Vädret var också det som alla tänkte på när vi vaknade efter en natts ihållande regn som fortfarande pågick. Under natten Läs mer »

Tisdag – Gråvädersdag

Om tidigare dagar har varit varma och soliga med plötsliga stört- och åskskurar så har tisdagen varit jämngrå med längre stunder av duggregn. Äventyrsscouterna har varit lite trötta idag, för de ägnade natten åt att ta tillbaka kung Ramunders svärd Läs mer »

Måndagen – Årets varmaste dag, och lägrets blötaste

Måndagen var dagen som bjöd på nästan alla möjliga väder, förutom snö. Morgonen och förmiddagen var soliga och nästan plågsamt varma. Efter lunch hade åskvädren hunnit bygga upp sig rejält och efter några ordentliga urladdningar så kom ett ordentligt skyfall. Läs mer »

söndagen – Dunder och brak!

Det stilla regn som inledde natten till söndagen övergick i ett massivt åskväder med slagregn och skyfall. I åtminstone två av tälten var det ganska blött när det var dags för väckning. Nu hänger kläder, sovsäckar och annat lösöre på Läs mer »

Lördag – Inryckning och lägerslagning

Nu är det dags att summera lördagen som för många är den första dagen på lägret. Efter att ha åkt buss hela förmiddagen kom äntligen upptäckarscouter och äventyrsscouterna fram. Vid framkomsten bjöds det korv med bröd och mos till lunch Läs mer »

Lägermaterielen på plats

Med två ganska tungt lastade släp tog det nästan 6 timmar att fara från Vårdkasen tll lägerplatsen i Tiveden. Efter att ha startat klockan 8 på morgonen med pålastning av utrustning vid förrådet, så var vi framme och kunde börja Läs mer »

Följ med oss på lägerbloggen

Snart är det äntligen dags för läger. På lördag morgon går första bussen till lägret. Redan på fredag förmiddag avreser förtruppen med den gemensamma materielen. Förhoppningsvis hinner vi med att få upp någonting som markerar Barkarby-Skälby scoutkårs närvaro på lägerområdet. Läs mer »