Sumpen 2015

Onsdagen den 13 maj klockan 16.00 till lördagen den 16 maj klockan 07.02

Förbered dig väl för årets sump

Välj bra mat

När man går sumpen behöver laget bära mig sig så gott som all mat som man behöver för att orka klara av hajken från onsdag eftermiddag till lördag morgon. Det är därför bra om maten är näringsrik, lätt att bära, snabb och enkel att tillaga och god att äta. Bara för att man gör en strapats innebär inte att man ska lida och god mat piggar upp och förstärker upplevelsen. Brunsås eller Béarnaise sås i pulverform är ett ypperligt exempel.

Brunsås

Vispa ned påsens innehåll i 2 dl mjölk och 1 dl vatten. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter.

Béarnaise sås

Smält 50 g smör i en kastrull. Vispa ned påsens innehåll. Tillsätt 2,5 dl vatten. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 2 minuter.