För scouter

Börja som bäverscout

I Barkarby Skälby Scoutkår kan man börja i scouterna när man går i första klass. Varje höst i slutet av september startar vi en Bävergrupp genom att bjuda in intresserade barn och föräldrar baserat på inkomna intresseanmälningar. Då får barnen pårova på två scoutmöten . Om intresse finns bland barn och föräldrar startar vi en ny avdelning.

Intresseanmälningen gör du på hemsidans första sida (www.bask.scout.se).Fyra scouttjejer som skrattar

Bäverscout är man ett år innan man går vidare som spårare. Som Bäverscout har du bävermöte en timma per vecka förutom på lov och när ledarna planerar.

På ett typiskt Bäverscoutmöte samlas man, leker en lek, gör en scoutaktivitet för att avsluta med en lek och avslutning. Vanliga aktiviteter för en bäver är att träna på att tända en tändsticka, enkla knop, grilla, sätter ihop trangiakök, dekorera sin sölja (den del som håller ihop scouternas halsduk), bakar, julpysslar och mycket mycket mer. Ibland håller man mötet på en helg och är ute halva dagen. Daghajk kallar vi det.

Missade du uppstart går det att ställa sig i kö. I mån av plats kan man börja under terminen eller till vårterminen.

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i scouternas egen webshop.

Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.