Fredagen – Grand finale

Fredagen är lägrets sista hela dag och den har precis börjat. Efter flagghissning och utdelning av lägertröjor gick Djuphavskängruerna iväg på den dagslånga munkvandringen i Tivedens nationalpark. Vi hoppas att de slipper skyfall som Rovfåglarna råkade ut för på sin tur i söndags.

Idag har Rovfåglarna, Gnagarna och Rävungarna hantverk där de kan pilla ihop tuvade gubbar, måla stentroll, väva en bonad eller knåpa ihop en visp i ståltråd.

Idag har man även möjlighet att ta käpphästmärket. För att få märket behöver man rida på sin käpphäst vart man ska utanför Baskborgens murar. Vi får se hur många som lyckas göra sig förtjänta av märket.

Blir det ett käpphästmärke idag?

Det är ett hektiskt dygn som ligger framför oss. Nu börjar vi avveckla de saker som vi kan klara oss utan. Under dagen ska Baskborgen rivas, värdshuset tas ned, alla slanor och all ved bärsas bort (ca en km bort) och de delar av köket som vi inte behöver för middag och frukost tas ned.

I kväll blir det stort avslutningslägerbål och därefter så kommer Djuphavskängruerna att genomgå en scoutlöftesceremoni.

Detta kan var det sista inlägget under lägertiden. Hitter vi en lite lucka med dötid och det finns batteri kvar i datorn så kanske vi kan klämma in ett till.

Vi hörs!

 

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Fredagen – Grand finale

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>