Powwow 2015

Här finns en PACKLISTA! Packlista för scoutläger

Nu finns även lägerbrev 2 att ladda ner :Lägerbrev_2_2015 POWWOW

Här finns nu första lägerbrevet, bara att ladda hem: Lägerbrev_1_2015

Året är 1789 och och i den Spanska kolonien Louisiana samlas Wea-indianerna för att att möta general Andrew Jackson och hans mannar för att röka fredspipa och skriva under ett fredsavtal. Givetvis betyder det också en veckas festande, gudadyrkande, dansande, hantverkande m.m. Den här typen av sammankomster av nordamerikanska indianer kommer i framtiden att kallas för just Powwow.

LÄGRET Barkarby-Skälby scoutkår har nu under de senaste åren vuxit ganska mycket och vi har många nya bäver- och spårarscouter. I år tänker vi därför passa på att ha ett eget läger där bara vår kår är med, till skillnad från de två senaste åren då vi åkt på stora läger med många andra kårer. Vi kommer att åka till Vässarö, scouternas aldeles egna ö i norra Stockholms skärgård. Vässarö drivs av ideelt arbetande funktionärer och där finns mycket roligt program och en väl fungerande lägerorganisation. Titta gärna på Vässarös hemsida.

LÄGERTID Lägertiden för bäver- och spårarscouter är onsdag 22 juli – lördag 25 juli och för övriga scouter gäller lördag 18 juli – lördag 25 juli.

KOSTNAD Lägeravgiften för upptäckar-, äventyrar- och utmanarscouter är 2000 kr och för bäver- och spårarscouter kostar det 900 kr. Om man som förälder till ett yngre barn vill följa med på lägret är detta förmodligen möjligt och då gäller samma pris som för scouterna.

ANMÄLAN Anmälan till lägret görs på formulär nedan. Denna ska vara gjord senast den 20/3.
Anmälningsavgiften är 200 kr och sätts in på kårens plusgirokonto 642585-4. När denna avgift är betald är anmälan bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. När resterande belopp ska
vara inbetalt återkommer vi till. Även ledare och funktionärer anmäler sig på samma sätt.

MER INFO Senare under våren kommer vi att komma med mer information om tider, transport, packlistor m.m. Men undrar ni något så fråga era ledare.