Lägerbrev 3

Lägerbrev 3

Kan även laddas ner som PDF här Lägerbrev_3_2015

Äntligen är sommaren här och nu är det bara drygt 2 veckor kvar till lägret på Vässarö. Här kommer nu lite sista information inför lägret.

TRANSPORT Vår båt från Singö till Vässarö går kl. 10:30 från Strömsviken på lördagen den 18:e juli för de som åker hela veckan och onsdagen kl. 10:30 för de som åker halva veckan. Alla åker hem samma tid och vi beräknas då vara tillbaka vid Strömsviken kl. 13:30 på lördagen den 25 juli.

 

Om vi kan få med alla som skall till och från lägret genom att samåka i bilar så vore det bra, annars finns också en möjlighet att åka kommunalt och då samlas vi kl. 06:00 på lördag respektive 07:00 onsdag morgon vid Barkarby station. Prata med era avdelningsledare om ni inte kan ordna skjuts själva, vi kommer INTE att stå vid Barkarby station på morgonen om vi inte hör något ifrån er.

 

Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö:

http://vassaro.scout.se/om-vassaro/resvag-2/

 

HJÄLP MED AVLASTNING När vi kommer hem till Barkarby på lördagen den 25, ca kl. 17:00 så behöver vi lite hjälp av 5-6 föräldrar att lasta av vår lastbil med allt lägermatrial. Detta kommer att ske ca 17:00 vi Vårdkasen och ta max 1h. Har ni möjlighet så vore det väldigt bra, maila oss så vi vet vilka vi skall hålla kontakt med om detta under hemfärden.

 

LÄGERTRÖJAN Som ni vet kommer man att få en lägertröja, och ni har fått välja i hälsodeklarationen om ni vill ha stl XS, S, M, L eller XL. Vi har fått in de flesta storlekar, men tror att ni eventuellt kanske har valt lite för stora storlekar. XS = ca 158 cm

 

Om ni skulle vilja byta från S till t.ex. XS så maila oss också och säg det så går det fortfarande att ändra. Det kanske också går att byta till stl 140cm så skriv det om ni helst vill ha det så får ni XS om det inte går.

HÄLSODEKLARATION Har ni inte fyllt i hälsodeklarationen så gör det snarast på:

 

http://bask.scout.se/lager/powwow-2015/halsodeklaration/

Fickpengar Det finns en lägerkiosk på Vässarö och det kan vara kul att ta med fickpengar för att köpa någon glass eller godis. Vi har dock haft problem på tidigare läger med barn som har köpt alldeles för mycket godis och mått illa så vi vill begränsa fickpengarna till 20kr/dag. Dock finns det lite andra souvenirer/kläder att köpa vilket ni kan se en del priser på på Vässarös hemsida www.vassaro.scout.se. Till detta går det bra att ta med lite extra pengar om man vill

 

Mobiltelefoner I princip alla har ju mobiltelefoner i dag och många använder dem till att t.ex. fotografera. Vi tillåter mobiltelefoner på lägret, men vill att de inte används till annat än möjligtvis fotografering under våra aktiviteter. Det kommer att finnas begränsad möjlighet att ladda och vi tar inget ansvar för några telefoner.

 

Vill man ringa hem kan det vara bra att tänka på att inte säga till de mindre scouterna att ringa en viss tid eftersom det kanske inte kommer att finnas möjlighet till det just då om vi är på någon aktivitet, vilket vi även kommer att ha vissa kvällar.

 

Tänk på att barnen ofta får mer hemlängtan av att ringa hem, och inte mindre som man skulle kunna tro.

 

Om någon ringer hem och är ledsen är det väldigt viktigt att vi ledare får reda på det så att vi kan hjälpa till på en gång, och man kan givetvis inte bestämma att man kommer och hämtar någon utan att först prata med någon ledare.

 

Besöka lägret Det kommer att gå att besöka lägret om man vill men eftersom det inte går några reguljära turer till Vässarö.

 

Om ni vill komma och besöka oss på lägret så kontakta era avdelningsledare som skall med på lägret. Kostnaden för båtresan för andra än deltagare är 100kr/vuxen och 50kt/barn

 

KONTAKT Vill man skicka vykort eller brev till lägret kan man göra det på följande adress:

Scoutens Namn – Barkarby-Skälby

Vässarölägret

742 96 Gräsö

 

Kontaktpersoner under lägret och resan

Bävrar:

Jessica Roos                        0702-44 52 44

Kajsa Nyberg                        0707-22 24 45

 

Spårare:

Andreas Imner                    0706-06 34 37

Alexander Jones                0702-22 36 86

 

Upptäckare:

Thomas Petterson           0733-98 47 79

Lotten Jungmar                  0704-15 49 65

 

Äventyrare

Jan Lindblad                        0702-85 57 28

 

 

TEMAT Under lägret kommer temat att vara indianer och vilda västern. Vi kommer att ha en temadag under lägret och då vore det kul om alla var utklädda till indianer eller cowboys, så vill ni pyssla med något under sommaren så ordna och ta med bra utklädningskläder.

 

Pilbågar och pistoler är ok att ta med men vi vill INTE att ni tar med knallpulver eller pilar som är vassa eller som man kan göra sig illa på.

 

PACKLISTA Se separat packlista här:

http://bask.scout.se/files/2015/02/Packlista-foer-scoutlaeger.pdf