Lägerbrev II

Terminen närmar sig sitt slut och nu efter kåravslutningen på torsdag (den 4:e juni) så får vi klara oss utan scouter fram till lägret som drar igång lördagen den 18:e juli. Här kommer lite mer information om lägret. Exakta tider och packlista till lägret kommer vi att skicka ut under sommaren med lägerbrev III veckan efter midsommar

TRANSPORT Vi kommer att starta lägret vi båten till Vässarö på lördagen respektive onsdagen lite innan båten avgår. Exakta tider kommer i lägerbrev III. Båthamnen ligger på Singö och dit tar det ca 2.5h att åka bil. Vi räknar med att de flesta kommer att åka dit med sina föräldrar eller samåka med någon annan. OM det skulle visa sig vara omöjligt att få med alla i bilar kommer någon ledare att ta med de som vill på SL-bussen från KTH till Ellan. Samma sak gäller för hemfärden.

Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö:

SLUTBETALNING Vi kommer snart att behöva skicka in vår definitiva deltagarlista till Vässarö och därför är det nu dags att betala in resterande belopp på kårens plusgirokonto 642585-4.

Halv vecka betalar in återstående 700 kr

Hel vecka betalar in återstående 1800 kr

Har du inte betalat in de första 200 kr i samband med att du anmält dig så betalar du givetvis in den hela summan (900 respektive2000 kr).

Sista inbetalningsdag är 10:e juni.

HÄLSODEKLARATION Hälsodeklarationen för årets läger fylls i på vår hemsida under lägersidan, använd länken nedan. Informationen kommer bara att sparas under lägret och därefter kommer den att tas bort. Formuläret skall vara ifyllt senast den 10:e juni och i formuläret skall även tröjstorlek anges eftersom vi kommer att beställa lägertröjor.

Fästingar Ja, det finns fästingar på Vässarö liksom på många andra ställen i Stockholmsområdet. Vet man med sig att man är ute mycket kan det vara en bra idé att vaccinera sig mot TBE.

Fickpengar Det finns en lägerkiosk på Vässarö och det kan vara kul att ta med fickpengar för att köpa någon glass eller godis. Vi har dock haft problem på tidigare läger med barn som har köpt alldeles för mycket godis och mått illa så vi vill begränsa fickpengarna till 20kr/dag. Dock finns det lite andra souvenirer/kläder att köpa vilket ni kan se en del priser på på Vässarös hemsida www.vassaro.scout.se. Till detta går det bra att ta med lite extra pengar om man vill

Mobiltelefoner I princip alla har ju mobiltelefoner i dag och många använder dem till att t.ex. fotografera. Vi tillåter mobiltelefoner på lägret, men vill att de inte används till annat än möjligtvis fotografering under våra aktiviteter. Det kommer att finnas begränsad möjlighet att ladda och vi tar inget ansvar för några telefoner.

Vill man ringa hem kan det vara bra att tänka på att inte säga till de mindre scouterna att ringa en viss tid eftersom det kanske inte kommer att finnas möjlighet till det just då om vi är på någon aktivitet, vilket vi även kommer att ha vissa kvällar.

Om någon ringer hem och är ledsen är det väldigt viktigt att vi ledare får reda på det så att vi kan hjälpa till på en gång, och man kan givetvis inte bestämma att man kommer och hämtar någon utan att först prata med någon ledare.

Besöka lägret Det kommer att gå att besöka lägret om man vill men eftersom det inte går några reguljära turer till Vässarö kommer vi att informera om tider för ett sådant besök i lägerbrev III. Kostnaden för båtresan för andra än deltagare är 100kr/vuxen och 50kt/barn

TEMAT Under lägret kommer temat att vara indianer och vilda västern. Vi kommer att ha en temadag under lägret och då vore det kul om alla var utklädda till indianer eller cowboys, så vill ni pyssla med något under sommaren så ordna och ta med bra utklädningskläder.

Pilbågar och pistoler är ok att ta med men vi vill INTE att ni tar med knallpulver eller pilar som är vassa eller som man kan göra sig illa på.