Lördag – Avveckling och hemfärd

Det blev en sen kväll igår och det var ganska tunga ögonlock på scouter (och ledare) under dagens morgonsång. När den var avklarad drog dock ett ganska väloljat maskineri igång. Alla hade packat sina saker och alla tält – utom familjetältet – var rivna innan flagghalningen strax efter klockan tio. Efter att vi traditionsenligt sjungit scoutsången återstod endast att lasta släpvagnar och åtgärda de sista grejorna. Det kunde klaras av av en handfull ledare under tiden scouterna gick till den gemensamma lägeravslutningen.

Som vanligt blev det lite väntan på att just våra bussar skulle krångla sig fram till påstigningsplatsen. Men det fanns träd att söka skugga under och det var utförsäljning i lägerkiosken, så det gick inte någon nöd på någon.

Ledarbarnen väntar på hemfärd

Hanteringen av släpvagnarna skötte lägerledningen exemplariskt. Efter att vagnarna var färdiglastade meddelade vi transportdetaljen och inom kort kom de med terrängbil och körde ut våra släp till våra parkerade bilar. Vi behövde bara hänga på släpen och dra därifrån. Det skedde betydligt tidigare än vad jag hade räknat med och det gjorde att den gemensamma lägerpackningen var tillbaka i Järfälla innan klockan 21.

Nu återstår bara uppackning och vård av en gemensamma lägerpackningen. Den som vill hjälpa till att diska, hänga tält, inventera och packa förråd får gärna komma till Vårdkasen imorgon klockan 13.00.

Tack för mig för den här gången! Jag vill också tacka Rovfåglarnas föräldrar för gåvan! Jag blev jätteglad! Det blir finkäk på nästa hajk!

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *