Lördag – Inryckning och lägerslagning

Nu är det dags att summera lördagen som för många är den första dagen på lägret. Efter att ha åkt buss hela förmiddagen kom äntligen upptäckarscouter och äventyrsscouterna fram. Vid framkomsten bjöds det korv med bröd och mos till lunch innan tältslagning och lägerarbetena påbörjades.

Nu har vår mur av tyg börjat komma på plats.

Lägerkök och boendetält finns nu på plats för de ca 30 personer som är här. Vi har även börjat bygga vår mur av tyg med bröstvärn och allt. När även våra grannar har kommit på plats så har dragkampen om hur området omkring vår plats bästa ska utnyttjas. Plan mark att resa tält på är i stor efterfrågan. Vår plats är en av de bättre i området, så vi har haft tur.

Murbygge i full gång

På kvällen bjöds det på invigning med tal av kung Ramunder och riddare Ura Kaipa och därefter lägerbål med traditionsenliga scoutsånger.

Nu går vi till sängs denna första riktiga lägerkväll med ett still regn smattrande mot tältduken. Sömnen är inte långt borta.

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger, Okategoriserade av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *