Måndagen – Årets varmaste dag, och lägrets blötaste

Måndagen var dagen som bjöd på nästan alla möjliga väder, förutom snö. Morgonen och förmiddagen var soliga och nästan plågsamt varma. Efter lunch hade åskvädren hunnit bygga upp sig rejält och efter några ordentliga urladdningar så kom ett ordentligt skyfall. För att regnvatten inte skulle välla in i tälten har vi grävt ett rejält dike igenom hela lägret.

Grava dike i badbyxor

Det har även åskat och blixtrat en hel del. Då och då kommer det en ljusblixt följt av ett dunder och muller. Under eftermiddagen slog blixten ned på lägerområde och i samband med det skadades fyra lägerfunktionärer lindrigt och de ligger nu på observation på lasarettet. Alla vi Barkarby-Skälbyscouter mår dock bra och nu börjar lägerlunken infinna sig.

WP_20140804_11_48_43_Panorama

Idag kom det även  en journalist från Nerikes Allehanda och fotograferade vårt vakttorn. Vi får se om vi dyker upp i lokalpressen.

Utsikt från vakttornet

Det var lite roligt att de kom just till oss för kolla, med tanke på att vi finns längst in i området.

Värdshuset

Värdshuset

Igår invigde vi vårt medeltida värdshus i Baskborgen. Det serverades svagdricka och popkorn till tidsenlig musik.

Svagdricka serveras i värdshuset

Svagdricka serveras i värdshuset

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Måndagen – Årets varmaste dag, och lägrets blötaste

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>