Vara ledare och funktionär i kåren

Brev till styrelsen

Detta brev skickades till kårens styrelse 1964 när kåren endast var ett knappt år gammalt. Många blir motvilligt ledare i vår verksamhet. Många är rädda att det ska innebära hårt arbete, stort ansvar, försakad fritid och exponering mot kyla, mörker och dåligt väder. De har rätt. Men att vara ledare och funktionär i en scoutkår innebär också glädje och gemenskap, att tillbringa tid med egna och andras barn, närhet till naturen, äventyr och att då och då få uppleva sällsamma och sällsynta ögonblick av lycka, skönhet och storslagenhet i det stora och det lilla. Det är väl värt mödan. Dessutom är det fantastiskt roligt att vara ledare och funktionär!

Kårens ledare och funktionärer bär upp kårens verksamhet och är den yttersta garanten för att scouting i Barkarby-Skälby är en realitet för vuxna och barn. Som förälder till ett barn i de tidiga scoutåren kommer du kanske få frågan om du kan tänka dig att ställa upp som ledare. Om du väljer att ställa upp så blir även du del i en gemenskap. Det du saknar av erfarenhet eller kunskap kan kompenseras med utbildning. Det finns god utbildning och ett flertal kurser som scoutrörelsen arrangerar varje år. Det är dock så att även vi som är ledare lär oss genom att göra, vilket är kärnan i scoutmetoden, så du kommer att bli skickligare och bättre ju mer du deltager.