Onsdag – Äntligen

Mycket av inläggen i bloggen har handlat om vädret. Det har ju varit en vecka av lite extremt väder. Vädret var också det som alla tänkte på när vi vaknade efter en natts ihållande regn som fortfarande pågick. Under natten föll mer regn än vad som gjorts tidigare. Våra diken har dock förhindrat större översvämningar i tälten.

Sedan – Äntligen. Regnet övergick i duggregn som sedan upphörde helt. Redan vid flagghissningen kunde en blå strimma skönjas på himlen. Äntligen kom också spårarscouterna ut till lägret. Vi är nu nästa dubbelt så många i vår lägerby. Det blir alltså mer liv och rörelse.

Lagom till att alla nyanlända och övriga hade fått äta lunchen färdigt började marknadsdagen. Vår riddarskola var mycket populär av scouterna på lägret. Det var en ständigt lång kö till att få sätta sig på hästen och fånga ringar med lansen och slå undan kottar med skölden. Vår försäljning av brända mandlar och svagdricka i värdshuset var också mycket framgångsrik. Vi sålde slut på det vi hade när halva marknadstiden hade gått.

Rid

Nu har alla scouter funnit sig tillrätta i tält och hängmattor. Även om den första natten för spårarscouter brukar vara lite orolig så sänker sig lugnetöver lägret. Vi som varit här några dagar längre njuter av att vara nybadade och rentvålade efter ett solnedångsdopp. Om mycket kändes blött och eländigt i morse så känns allting rätt nu på kvällen när månen lyser stor över träden.

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Onsdag – Äntligen

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *