söndagen – Dunder och brak!

Det stilla regn som inledde natten till söndagen övergick i ett massivt åskväder med slagregn och skyfall. I åtminstone två av tälten var det ganska blött när det var dags för väckning. Nu hänger kläder, sovsäckar och annat lösöre på tork.

Mellan åskskurarna, som är glesa men kraftiga, är det varmt soligt och fuktigt. Annars har dagens program sett ut så här:

Rovfåglarna har under förmiddagen besökt Karlsborgs fästning och gått en mycket dramatisk dramatiserad rundtur, med gåtor och mysterier. På eftermiddagen paddlade de kanot. De har inte återvänt från paddelturen ännu, så vi får se om någonting dramatiskt inträffat.

Djuphavskängrurna har besökt aktivitetstorget, och under eftermiddagen paddlar de jättekanoten med plats för 12 kanotister.

Vargungarna har inte haft någon organiserad lägeraktivitet på förmiddagen, vilket har varit bra, för då har det funnits tid för torkning av kläder och utrustning. Även vår ringmur och vakttorn har byggt vidare, så att inte så mycket återstår.

Under lunchen dök kung Ramunder med sitt följe Ura-Kaipa, Skaga och den fumliga shamanen Långsärk. Kungen döpte byfogden (Jonas) och tilldelade namnet Gaffa.

Mer nyhter och bilder följer.

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger, Okategoriserade av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>