Torsdagen – Den första helt regnfria dagen på lägret

Nu är den svenska sommaren som bäst! För spårarscouter och ledare har detta varit den första hela lägerdagen och den har varit fylld av aktiviteter. Efter flagghissningen så hämtades en låda med olika aktiviteter som knopslagning, frågesport mm. Under eftermiddagen gick spårarna ett aktivitetsspår där de fick prova på många nya saker.

Rovfåglarna ägnade förmiddagen åt att intervjua lägerdeltagare för lägerradion och klippa ihop det hela till ett radioprogram som sändes under kvällen. Bland annat så undersöktes Baskborgens tillblivelse. Eftermiddagsaktiviteten var lite mer stillsamt fiske i en sjö i närheten.

Djuphavskängrurna fick besöka Karlsborgs fästning ochrädda Sveriges guldreserv från förskingring.

Vargungarna vandrade i Tivedens nationalpark under hela dagen.

På kvällen öppnade vi Värdshusen Elaka Fågeln för sista gången och nu är vårt lager av svagdricka och mandlar uttömt. Vi tände även en egen lägereld för trivsel och värme under kvällen.

Värdshuset Elaka fågeln

Baskborgen och lägerelden

Jasmin dubbades till dagens riddare och fick riddarnamnet Fjäderpenna, för sin konstnärliga insatser i skyltmakning och för hennes uppmuntrande ord under vandringen.

Vi har även drabbats av våra först olycks- och sjukdomsfall. En spårarscout stukade fingret under en heroisk badbollshandbollsmatch och en annan spårarscout insjukade i vattkoppor och fick lämna lägret tillsammans med en ledarförälder. Vi känner alla stor sympati för de som ofrivilligt fick avbryta lägret i förtid.

Vissa av oss som varit här under snart en vecka nu har börjat känna av lite trötthet under dagen. Trots att vi har sovit och ätit gott har vissa av oss behövt lägga sig ned i tältet under delar av dagen för att få lite välbehövlig vila.

Det här inlägget postades i DUST 2014, Läger av Jonas Bergvall. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *