Lodjursungarna 8 år

Spårare 8-9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst. Från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna. Det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage. Vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa. Men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Avdelningsinformation

Vi har våra möten på Onsdagar klockan 18.30-19.45 och träffas oftast i Vårdkasen.
Vi är ofta utomhus åtminstone en del av tiden så tänk på att alltid ta med kläder efter väder.

Information om program, hajk, mm kommer att skickas ut på vår e-postlista.
Prenumerera på våra utskick

Kontakta oss ledare: lodjursungarna@bask-scoutkar.se

Information om vilka som är ledare för denna avdelning finns längst ner på sidan.

Terminsprogram Vår 2019

(Alla onsdag möter  vi 1830 till 1945 utanför Vårdkasan)

Om ni föräldrar vill veta mer om vår inspiration till onsdag möter: Klicka här

Datum Aktivitet notera
30 Jan Delar upp i patruller
6 Feb Knop och rep
13 Feb Pulka Utomhus
20 Feb Tälja In och utomhus
27 Feb Sportlov – ingen möte
6 Mars Drömfångare Föräldramöte i vårdkasan (vi pratar om Valborg, sommerläger, hajk m.m.)
13 Mars Gott på stormkök
20 Mars Tur i retur
27 Mars Hemliga tecken
3 April Önskemöte