Rovfåglarna

Vi har våra möten på onsdagar klockan 18.30-20.00 och träffas oftast i Vårdkasen.
Vi är ofta utomhus åtminstone en del av tiden så tänk på att alltid ta med kläder efter väder.

Äventyrare 12–14 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och här får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan. I Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra. Det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel ibland. Därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Avdelningsinformation

Information om program, hajk, mm kommer att skickas ut på vår e-postlista.
Prenumerera på våra utskick

Kontakta oss ledare: rovfaglarna@bask-scoutkar.se

Information om vilka som är ledare för denna avdelning finns längst ner på sidan.

Terminsprogram

Hösten 2018

26/9   v.39   Onsdag   Informera om terminen samt hajken

1/10   v.40   Måndag   Patrull 3 tar hand om Bävrarna
  3/10   v.40   Onsdag   Fortsatt planering av hajken
6-7/10   v.40   Lör-Sön   HAJK
8/10   v.41   Måndag   Patrull 1 tar hand om Bävrarna
10/10   v.41   Onsdag   Återkoppling/utvärdering ang hajken, Learning by doing, knyta knopar, spela spel/hänga i soffan
15/10   v.42   Måndag   Patrull 2 tar hand om Bävrarna
17/10   v.42   Onsdag   Introducera terminsprogrammet “Våga utvecklas”, (scoutmöte 1) “Våga ta plats”
24/10   v.43   Onsdag   Pyssel – sölja, moja, sy på märken.
31/10   v.44   Onsdag   Höstlov, eventuellt mys-kväll med Emilia

7/11   v.45   Onsdag   Planera aktivitet för Lodjursungarna ½ gruppen samt påbörja planeringen av LAN-helgen andra ½ gruppen.
14/11   v.46   Onsdag   Hålla aktivitet för Lodjursungarna.
17-18/11 v.46 Lör-Sön   LAN-övernattning Vårdkasen.
21/11   v.47   Onsdag   Hänga/chilla/spela spel alternativt laga någon god mat över öppen eld och äta ute uppe vid Skälbyparken.
28/11   v.48   Onsdag   ÄNDRING: Klättring i Akalla. Samling vid klättercentret på Vandagatan 3 18:00.

5/12   v.49   Onsdag   Scoutmöte 2 “Våga må bra”
11/12   v.50   Tisdag   Kåravslutning
12/12   v.50   Onsdag   Julmys/pyssel/egen avslutning?
19/12   v.51   Onsdag   Kan vara för nära inpå julen?

Ledare för Rovfåglarna