Dalacamp IX 2021

Lägret är uppskjutet till 2021, mer information kommer senare.

Vill du följa med på sommarlägret? Anmäl dig med formuläret, se länk nedan.

Anmälningsformuläret till Dalacamp IX 2020 är nu stängt. Om du vill anmäla eller avanmäla dig, kontakta Lägerkommittén på lako@bask-scoutkar.se.

Packlista kommer senare

Lägerbrev 1

LÄS LÄGERBREV 1 SOM PDF

Årets sommarläger för Barkarby-Skälby Scoutkår!

I år är det dags för storläger! Tillsammans med scouter från hela Sverige kommer vi att delta i Dalacamp 9 med undertiteln/temat “Det nionde mysteriet”.

Dalacamp är Kopparbos storläger som arrangeras med jämna mellanrum och detta blir det nionde sedan 1977. Vi kommer att bo i vår egen lägerby med kåren, men deltar som en kår av många i storlägret.

Kopparbo är scouternas lägerplats i sydöstra Dalarna, tre mil sydost om Ludvika. Vi var där på vårt kårläger Magic 2018. Mer info finns på Kopparbos hemsida: https://kopparbo.com.

Lägertid för Upptäckare och äldre är lördag 25 juli till lördag 1 augusti. Prel kostnad: 2050 kr.

För Bävrar och Spårare är tiden onsdag 29 juli till lördag 1 augusti. Prel kostnad: 990 kr.

Inom kort kommer info ut om hur anmälan till lägret går till. Vi har bokat ett antal deltagarplatser till lägret, men behöver få in individuella anmälningar och betalning innan 1 mars för att spika bokningarna.

Vi ses!
/Lägerkommittén Barkarby-Skälby Scoutkår
lako@bask-scoutkar.se

Lägerbrev 2

LÄS LÄGERBREV 2 SOM PDF

Om sommarens läger: Dalacamp IX!

Hej!
Detta lägerbrev går till alla aktiva medlemmar i Barkarby-Skälby scoutkår.

Som ni nog läst i vår lägerblänkare förra månaden kommer vi i sommar att åka på lägret Dalacamp IX i Kopparbo i Dalarna. Du kan läsa mer om Kopparbo på https://kopparbo.com. Vi var på den lägerplatsen på vårt läger Magic-18 för två år sedan.

Dalacamp är ett stort scoutläger med ca 2000 deltagare, och vi kommer att bo i vår egen lägerby. Det finns en massa spännande program planerade, både sådant om hör till lägerplatsen och speciella aktiviteter för Dalacamp.

Lägertiden är 25/7 till 1/8 för Upptäckare och äldre (Örnar, Rävar, Rovfåglar och FFM) alltså åtta lägerdagar (inklusive hemresedag). För denna grupp ingår resan i lägeravgiften.

För Bävrar och Spårare (Lodjuren) är lägertiden 29/7 till 1/8, alltså fyra dagar. Dessa kommer att själva få svara för resor till och från lägret. Vi hoppas det ska gå att ordna med samåkning.

Bäverscouter åker och bor med sina föräldrar, alla andra scouter åker själva. Vi ser dock gärna föräldrar som är med och jobbar som funktionärer på kåren under lägret!

Eftersom detta är ett större läger behöver lägeravgiften komma in tidigare än när vi arrangerar själva: Vi behöver få in anmälan och lägeravgift senast den 25 mars!

Som ni sett tidigare är lägeravgiften 2050 kr för de scouter som åker hel vecka och 990 kr för de som åker halv vecka. Medföljande bäverförälder betalar också 990 kr.

Avgiften för ledare och funktionärer är 300 kr för halv lägervecka och 700 kr för hel vecka.

Anmälan till lägret görs genom att:

1. Fylla i formuläret på följande webadress: https://forms.gle/FD5JBv83WxLKnDZd9
  2. Betala in lägeravgiften.

Lägeravgiften betalas in antingen till Plusgiro 642585-4 eller via Swish till 123 051 7979.
Ange scoutens namn och avdelning. Om ni har behov av att dela upp betalningen, hör av er!

Anmälda kommer i senare lägerbrev att få mer info med färdväg, utrustning och annat.

Om ni har frågor maila gärna: lako@bask-scoutkar.se

Vi ses i sommar! /Lägerkommitten