Survival Camp 2017

Survival Camp packlista

Lägerbrev 1

Hej scouter och föräldrar!

………. har försvunnit och ….. har blivit stulet. De så viktiga ………… är förstörda. Det värdefulla ………. är skadat. Vi glömde dessutom packa med oss …….. Vi är otursförföljda och vi drabbas av det ena efter det andra, det tycks aldrig ta slut på eländet. Det verkar som om olyckskorparna är oss hack i häl. Hur ska vi klara oss?

Årets tema på sommarlägret är Survival Camp

Under lägret kommer scouterna att ha aktiviteter som erbjuds av Vässarö, men vi kommer även att ha aktiviteter för att lära scouterna hur de överlever i naturen då man inte har tillgång till de här sakerna som man tar för givet att man själv eller någon annan har med sig i sin packning, eller som man kanske tar för givet där hemma. Nu kan vi inte redan här avslöja vad som kan/kommer att hända, men för den orolige föräldern så lovar vi i alla fall ett lyckligt slut, varenda dag.

Vi åker till Vässarö

Liksom de senaste två åren så åker vi till Vässarö, scouternas alldeles egna ö i norra Stockholms skärgård. Sommarlägret på Vässarö erbjuds främst till de yngre scouterna, dvs Rävungarna, Björnungarna och Vargungarna eftersom det i år även är en nationell Jamboree, dit de äldre scouterna planerar att åka. Även föräldrar och syskon är välkomna på vårt sommarläger. Föräldrar får gärna delta hel eller halv vecka och då fungera som funktionär. Som funktionär hjälper du till, det kan vara hjälp vid de olika aktiviteterna eller hjälpa till vid matlagning genom att hämta mat, eller hjälpa till att laga frukost, lunch, middag eller hjälpa till med disk.

NÄR?

Söndag 2 juli – lördag 8 juli för de scouter, ledare och föräldrar som vill delta hel vecka.
Onsdag 5 juli – lördag 8 juli för de scouter som vill delta halv vecka.
Ledare och föräldrar som deltar halv vecka kan välja om man vill delta 2 – 5 juli eller 5 – 8 juli.

VAR?

Vässarö, mer information finns på vassaro.se

VEM?

Alla scouter i Barkarby Skälby scoutkår samt deras ledare och föräldrar/anhöriga.

KOSTNAD?

Scouter: 2200 kr för hel vecka, 1200 kr för halv vecka.
Ledare: 800 kr för hel vecka, 400 kr för halv vecka.
Förälder/funktionär: 1200 kr för hel vecka, 800 kr för halv vecka.

ANMÄLAN?

Anmälan till lägret görs senast 9 april. Anmälningsavgiften är 400 kr per person och sätts in på kårens plusgirokonto 642585-4. När denna avgift är betald är anmälan bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. Vi återkommer med datum när resterande belopp ska vara inbetalt. Har du idag subventionerad medlemsavgift, ta då kontakt med styrelsen för subventionerad lägeravgift.
Såväl scouter som ledare och medföljande föräldrar/funktionärer anmäler sig på samma sätt.

MER INFO

Under våren kommer vi att komma med mer information om tider, transport och packlistor mm. Till er föräldrar som avser att delta på lägret och vara funktionär så återkommer vi till er för att involvera er i planeringsarbetet.

Lägerbrev 2

Dags för vårt andra lägerbrev med lite mer praktisk information. Vi kommer senare även att återkomma med båttider så snart det blir klart.

Det är just nu drygt 40 personer som anmält sig till sommarens läger, jätteroligt! Vi kommer som sagt att åka till Vässarö och mer info om ön hittar du på vassaro.se

BETALNING

Nu har det blivit dags att betala hela kostnaden för lägret, senast den 31/5 vill vi att detta ska vara insatt på kårens plusgirokonto 642585-4. Glöm inte att dra av redan tidigare inbetald handpenning, om du inte kommer ihåg vad du ska betala så är här avgifterna igen.
Scouter: 2200 kr för hel vecka, 1200 kr för halv vecka.
Ledare: 800 kr för hel vecka, 400 kr för halv vecka.
Förälder/funktionär: 1200 kr för hel vecka, 800 kr för halv vecka.

TRANSPORTER

Vi samlas vid båten till Vässarö på söndagen den 2/7 resp. onsdagen den 5/7, lite innan båten avgår. Båttider kommer i nästa lägerbrev, men räkna preliminärt med att du behöver vara vid bryggan kl 10.
Båthamnen ligger på Singö och dit tar det ca 2,5 timme att åka bil. Vi räknar med att de flesta kommer att åka dit med sina föräldrar eller samåka med någon. Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö: http://vassaro.se/om-vassaro/resvag/

Ledare/Funktionärer: Undvik om möjligt att köra bil hem från lägret. Du kommer att vara mycket tröttare än du tror efter lägret.

MATSÄCK

Se till att ha med dig någon form av matsäck till resdagen så att du klarar dig fram till middagen. Dels så tar det en stund att åka till Singö och dessutom kan det förekomma förseningar. Enbart middag serveras första dagen.

FÄSTINGAR

Det finns fästingar på Vässarö och de rekommenderar att man vaccinerar sig mot TBE innan man åker ut på läger. Mer info finns på Vässarös hemsida: http://vassaro.se/om-vassaro/174-2/

FICKPENGAR

Godis kommer barnen kunna köpa under 1 av kvällarna (de barn som är ute hel vecka kommer att få 2 tillfällen). Kiosken säljer även mindre souvenirer som t.ex. Vässarömärken, tröjor m.m.
Medtag 50 kr i fickpengar (75 kr för helvecka-barnen).

MOBILTELEFONER

Vi ser helst att man som scout inte tar med sig någon mobiltelefon på lägret, det räcker att ledare och föräldrar/funktionärer har med mobiltelefon. Det kommer att finnas begränsad möjlighet att ladda och vi tar inget ansvar för några telefoner.

TOALETT

Det finns endast torrdass, dock finns rinnande vatten för handtvätt.

EFTER LÄGRET

När vi kommer hem så måste allt packas upp, tälten kan ev. behöva hängas på tork och all köksutrustning måste diskas/rengöras. Detta förväntar vi oss att föräldrar hjälper till med. Vi ledare kommer givetvis också att hjälpa till, men vi är troligen mycket trötta efter lägret och kommer att behöva hjälp.
Lördagen den 8/7 direkt vid hemkomst packar vi upp och diskar/hänger tält på tork.
Onsdagen den 12/7 kl 18 kommer tälten att behöva vändas/hängas om.
Fredagen den 14/7 kl 18 kommer vi slutligen att behöva packa in de torra tälten.

Om vi får fint väder på lägret, dvs om vi slipper regn, så kanske vi inte behöver hänga/vända tälten, men det är bra om vi alla förbereder oss på att hjälpa till med detta ifall det skulle behövas.

 

Lägerbrev 3

Dags för vårt tredje och troligen sista lägerbrev för den här gången, nu med båttider för alla större grupper. Om enstaka transporter behövs på andra tider så bokas detta på plats under lägret.

TRANSPORTER

Vi samlas vid båten till Vässarö på söndagen den 2/7 resp. onsdagen den 5/7, 60 minuter innan båtens avgång. Detta ger tid för avlastning, närvarokontroll och parkering av bilar.

Datum Samling Avgång / ankomst Kommentar
Söndag 2/7 10.00 Avgår 11.00 För Vargungar, Björnungar och alla andra som ska vara på lägret hela veckan.
Onsdag 5/7 10.00 Avgår 11.00 För Rävungar och alla som deltar halva veckan.
Lördag 8/7 13.00 Ankommer 13.20 De som ska hämta personer och material ska vara på plats 20 minuter innan båten anländer.

Båthamnen ligger på Singö och dit tar det ca 2,5 timme att åka bil. Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö: http://vassaro.se/om-vassaro/resvag/

MATSÄCK

Vi påminner om att ta med någon form av matsäck till resdagen, det blir ingen mat förrän till middagen första dagen.

EFTER LÄGRET

Vi påminner även om att föräldrar förväntas hjälpa till när vi kommit hem, vi behöver packa upp och vid behov hänga tält på tork samt diska/rengöra all köksutrustning.

Här är de datum/tider som gäller, lite ändrade tidpunkter mot förra lägerbrevet:
Lördagen den 8/7 kl 18:30 packar vi upp och diskar/hänger tält på tork.
Onsdagen den 12/7 kl 18:30 kommer tälten att behöva vändas/hängas om.
Fredagen den 14/7 kl 18:30 kommer vi slutligen att behöva packa in de torra tälten.