Scoutcraft 2016

Scoutcraft packlista

Lägerbrev 1

Året är 2016 och det är ett år sedan Notch släppte kontrollen över Minecraft. Detta har ställt till det och Minecraft-figurerna Steve & Alex har nu begärt vår hjälp. Vår Scoutcraft–ö Vässarö är invaderad av Endermans och Zombies. Barkarby Skälby Scoutkår har bestämt sig för att hjälpa till . Vi kommer att åka till Vässarö i Juli för att bygga ett Scoutcraftläger och från basen hantera alla kryp. Veckan kommer att vara fullspäckad av äventyr, skapande och lärande samtidigt som vi kommer ha superkul tillsammans. I slutet på veckan när vi löst uppgiften kommer vi att fira med ett fantastiskt lägerbål som många sent ska glömma.

LÄGRET Barkarby-Skälby scoutkår fortsätter att växa och vi har många nya bäver- och spårarscouter. Vi tänker därför passa på att även i år ha ett eget läger där bara vår kår är med, så att alla våra nya scouter och ledare får vara med och arrangera ett läger.

Vi kommer att åka till Vässarö, scouternas alldeles egna ö i norra Stockholms skärgård. Vässarö drivs av ideellt arbetande funktionärer och där finns mycket roliga program och en väl fungerande lägerorganisation.

Titta gärna på Vässarös hemsida: vassaro.se

LÄGERTID Lägertiden för gnagar- och spårarscouter är onsdag 6 juli – lördag 9 juli och för upptäckarscouter gäller lördag 2 juli – lördag 9 juli.

KOSTNAD Lägeravgiften för upptäckar-, äventyrar- och utmanarscouter är 2000 kr och för bäver- och spårarscouter kostar det 1100 kr. Om man som förälder till ett yngre barn vill följa med på lägret är detta förmodligen möjligt och då gäller samma pris som för scouterna.

ANMÄLAN Anmälan till lägret via formuläret senast den 20/3.

Anmälningsavgiften är 200 kr och sätts in på kårens plusgirokonto 642585-4. När denna avgift är betald är anmälan bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. När resterande belopp ska vara inbetalt framgår i anmälnigsformuläret. Även ledare och funktionärer anmäler sig på samma sätt.  

MER INFO Senare under våren kommer vi att komma med mer information om tider, transport, packlistor m.m. Men undrar ni något så fråga.

Lägerbrev 2

Dags för ett nytt lägerbrev. Denna gång med en hel del matnyttig information. Det kommer inom kort komma ytterligare ett lägerbrev, så snart vi fått reda på hur våra båttider ser ut.

LÄGRET Det är just nu nästan 80 personer som kommer att åka på läger i sommar. Helt fantastiskt! Vi är speciellt glada över att så pass många av de yngre scouterna kommer att testa på lägerliv i sommar! Det i kombination med den stora mängden ledare och funktioner gör att vi har alla förutsättning att få till ett riktigt toppläger!

Vi kommer som sagt att åka till Vässarö. Mer info om ön finns på vassaro.se

TRANSPORT Vi kommer att starta lägret vi båten till Vässarö på lördagen respektive onsdagen, lite innan båten avgår. Exakta tider kommer i lägerbrev 3. Båthamnen ligger på Singö och dit tar det ca 2.5h att åka bil.

Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö: vassaro.se/om-vassaro/resvag

Vi räknar med att de flesta kommer att åka dit med sina föräldrar eller samåka med någon annan. Ledare/Funktionärer: Undvik om möjligt att köra bil hem från lägret. Du kommer vara mycket tröttare än du tror efter lägret.

För att underlätta samåkning (och för att få kontakt med ledarna) så tänkte vi inom kort skicka ut deltagarlistan med kontaktuppgifter till alla. Hör av er till oss om ni inte vill blir listade i deltagarlistan.

MATSÄCK Se till att ha med dig någon form av matsäck till resdagen. Dels så tar det en stund att åka till Singö och dessutom kan det förekomma förseningar

FÄSTINGAR  Ja, det finns fästingar på Vässarö liksom på många andra ställen i Stockholmsområdet. Vet man med sig att man är ute mycket kan det vara en bra idé att vaccinera sig mot TBE.

FICKPENGAR Godis kommer barnen kunna köpa under 1 av kvällarna (de barn som är ute hel vecka kommer att få 2 tillfällen). Kiosken säljer även småsouvenirer som t.ex. Vässarömärken.

Medtag 50 kr i fickpengar (75 kr för helvecka-barnen).

T-SHIRT Vi kommer att färga våra egna läger t-shirts. Därför ska alla ta med sig en tvättad, vit, bomulls t-shirt/linne

MOBILTELEFONER I princip alla har ju mobiltelefoner i dag och många använder dem till att t.ex. fotografera. Vi tillåter mobiltelefoner på lägret, men vill att de inte används till annat än möjligtvis fotografering under våra aktiviteter. Det kommer att finnas begränsad möjlighet att ladda och vi tar inget ansvar för några telefoner.

Vill man ringa hem kan det vara bra att tänka på att inte säga till de mindre scouterna att ringa en viss tid eftersom det kanske inte kommer att finnas möjlighet till det just då om vi är på någon aktivitet, vilket vi även kommer att ha vissa kvällar.

Om någon ringer hem och är ledsen är det väldigt viktigt att vi ledare får reda på det så att vi kan hjälpa till på en gång, och man kan givetvis inte bestämma att man kommer och hämtar någon utan att först prata med någon ledare.

BESÖKA LÄGRET 6 vuxna och 2 barn kommer att besöka lägret på fredagen och övernatta 1 natt. Båttider för fredagen återkommer vi till i Lägerbrev 3.

 

Lägerbrev 3

Dags för ett nytt lägerbrev! Nu har vi fått våra båttider för alla dagar. Dessutom kommer en kontaktlista att skickas ut via länk till Google Docs.

TRANSPORT Vi kommer att starta lägret vi båten till Vässarö på lördagen respektive onsdagen, lite innan båten avgår. Båthamnen ligger på Singö och dit tar det ca 2.5h att åka bil.
Här finns en bra länk för att hitta till bryggan på Singö: vassaro.se/om-vassaro/resvag

För de stora grupperna så kommer samlingen vara 60 minuter innan båtens avgång. Detta ger tid för avlastning, närvarokontroll och parkering av bilar.

Datum Samlingstid Avgångs- eller ankomsttid Kommentar
2/7 10.00 Avgår 11.00 Upptäckare, äventyrare och utmanare med ledare och funktionärer. Helt enkelt de som är på lägret en hel vecka.
3/7 10.00 Avgår 10.30 De som ansluter till lägret denna söndag blir upphämtade av en båt som avgår kl 11.00
6/7 10.00 Avgår 11.00 Bäver- och spårarscouter med ledare och funktionärer
8/7 14.30 Avgår 15.00 Föräldrar och syskon som ska besöka lägret
9/7 13.00 Ankommer 13.20 De som ska hämta personer och material ska vara på plats 20 minuter innan båten anländer